Vyhledávání


CzechTeam-ParaTT11

 

První flek na turnaji MLŠ

18.12.2010 21:52

Minule to těsně nevyšlo, dneska už jo.

 Ivan vyhrál 2. turnaj Městské ligy škol v kategorii mladších žáků.

Takže začneme mladšími žáky - kluků z hradeckých škol se dnes na DTJ sešlo celkem 6 a hrací systém se tomu přizpůsobil takhle: 2 skupiny po 3 hráčích, postup pro první 2 ze skupin do finálové skupiny se započítaným zápasem ze skupiny. Ivan byl nalosován do slabší skupiny a svoje soupeře přehrál. Ve druhé skupině to bylo hodně vyrovnané a kluci bojovali dlouhé zápasy - co v Ivanově skupině kluci odehráli všechny 3 zápasy, ve druhé skupině za stejnou dobu odehráli 1 zápas a 1 set. Takže Ivan měl čas si odpočinout - kdyby ale vydržel chvilku sedět :-). Ve finálové skupině to měl Ivan těžší, ale oba zápasy vyhrál. Poslední zápas o 1. místo 3:2. Oba zápasy ve finále opravdu dost kvalitní - dlouhé výměny i daleko od stolu, pěkně se na to koukalo. Ivanovi gratulace, medaile zasloužená, fakt to bylo po výborném výkonu.

Ve starších žácích nastoupil Filip a podle očekávání to měl těžké - někteří soupeři jsou hodně dobří hráči, např. tradičně nejlepší a i dnes vítěz Matěj Hanzl ze Slavie D je soupeřem našeho Áčka v OP II (a s  výjimkou Lucky soupeřem neporazitelným). Ve starších žácích hrálo 13 kluků: 3 skupiny po 3 hráčích, 1 skupina se 4 hráči; postup do vyřazovací části pro 2 nejlepší ze skupin. Filip hrál ve 4členné skupině a všechny zápasy prohrál - jeden zápas byl herně vyrovnaný, v ostatních 2 zápasech byli soupeři silnější. Ve skupině o umístění Filip vyhrál nejdříve svůj první zápas za starší žáky na MLŠ, pak jeden zápas prohrál a v posledním zápase hrál proti stejnému soupeři jako v prvním zápasu v základní skupině. I když prohra 0:3, tak sety vyrovnané (-9, -8, -9) a herně vynikající - FIlip rozdával míčky na obě strany, ale pár míčků chybělo. Soupeř po zápase otřel čelo a prohlásil - "to sem teda nemyslel, že se u pimpongu můžu takhle zpotit". To je pochvala pro Filipa, že dokázal hru řídit, i když to na vítězství nestačilo. Nakonec tedy 12. místo, ale herně vynikající. Taky 6 zápasů za 1,5 hodin je pro Filipa dost záhul, takže se u toho zpotil taky :-). Navíc po včerejším účinkování ve Filharmonii.

Pro úplnost - starší žákyně tentokrát nedorazily - takže Verča mohla vyhrát :-), kdyby dorazila - ale předtím by si zahrála mimo soutěž se staršími žáky, aby to nebylo zadarmo. Mladší holky si zahrály ve 4. Tam bez naší účasti.

Kluci se už těší na další turnaj v roce 2011, termín nám Martin Lučan upřesní.

(pz)