Vyhledávání


CzechTeam-ParaTT11

 

Okresní přebor dnes na Integře

17.11.2010 18:25

Den boje za svobodu a demokracii jsme dnes strávili boji o okresního přeborníka dospělých. Pro nás = pro Integru to byla premiéra v roli pořadatele okresního přeboru. Ale organizátorská premiéra to nebyla - díky Lucce, která podobné turnaje (hlavně pro mentálně postižené) pořádá úplně rutinně už mnoho let (naposledy před 2 týdny, příště za týden). To neznamená, že Lucka je stará :-).  Moje zpráva z přeboru bude víc (foto)pohledem s patřičným nadhledem do organizačního zákulisí než na samotnou hru a výsledky. Přepokládám, že oficiální výsledky budou zveřejněny na obvyklém místě.

Takže k přeboru - hrálo se ve veké tělocvičně, která je podrobněji představena tady a dnes ráno před příchodem hráčů vypadala takhle.

  

Fotka naznačuje, proč nás v souvislosti s přeborem fakt dost zajímala předpověď počasí, což je vzhledem k tomu, že stolní tenis je sálový sport, dost neobvyklá situace. Ale když si vzpomenete na odstavec o světelných podmínkách v odkazu uvedeném o kousek výš, bude to jasné.  No naštěstí dnes bylo zataženo, takže opalovačka vevnitř nebyla. Kdyby bylo jasno jako v neděli, bylo to dost horší. Dnes jsme prostě poručili počasí jako v dobách před 17.11.1989 a byla pohoda.

Takže jsme se mohli vrhnout na přípravu 8 stolů, 8 sítěk, 8 počítadel, 8 židlí, 2 branek na házenou (ty jsme tolik nevyužili), 27 ohrádek a hodně jídla.

     

Pan Šlapák jako hlavní soutěže zasedl ke stolku, připravil si svůj úřad a předal kapitánu Coolovi pár míčků.

  

Pak už přišli hráči a pomalu se u stolů začali unavovat rozehrou, naštěstí jen do doby, než je pan Šlapák rozumně svolal ke slavnostnímu zahájení.

  

Pak nastaly řeči  - své si k tomu všemu řekli hlavní arbitr i kapitán Cool. Lucka přidala trochu zpěvu.

     

Pak se hrálo, ale to je z hlediska organizačního nepodstatné, takže k tomu zatím nemám žádné fotky (ale někdo snad jo, tak je dodám)

Výsledkem celého přeboru bylo to, že zlato ve 2hře i 4hře vyhrál jeden ze Slavíků , což se asi dalo čekat, protože se soutěžilo v pinčesu a ne ve zpěvu , kde by byl naopak Zlatý slavík získán Karlem nebo kým. Kdo přeborníky znáte, dle fotek hravě zjistíte, kdo co vyhrál. Já soudím dle triček na fotkách, že 2hru vyhrál jiný Slavík než 4hru. Ty výsledky berte fakt s rezervou a nadhledem, na ofiko výsledky se vážně podívejte jinam.

  

Poznámka pro všímavého pozorovatele. V 4hře obsadili dělený třetí flek kluci ze Slávie a opravdu hráli dva, i když to na fotce vypadá na one man show borce na třetím stupínku. 

(pz)

Jo docela by mě zajímalo, kdo z mladých pušek hrajících dnes na přeboru tuší, co se to vlastně 17.11.1989 odehrálo.