Vyhledávání


CzechTeam-ParaTT11

 

Mistrovství republiky na Integře

25.11.2010 20:34

Včera a dnes jsme spoluorganizovali Mistrovství republiky mentálně postižených sportovců. Kompletní oficiální informace uvedené v sekci Soutěže doplním zhodnocením účasti hráčů Integry, kteří na mistrovství startovali pod hlavičkou hradeckého a pardubického regionu. Za Integru se na přebor regulérně kvalifikovali Lenka a Veronika, ostatní byli do soutěží zařazení jako náhradníci na místo přihlášených hráčů přihlášených, kteří ale na turnaj nepřijeli.

Lenka potvrdila roli favorita a vyhrála celou soutěž ve 2hře; s Květou Telvákovou vyhrály i 4hru. Pravda je, že na mistrovství nehrály Marcela Červeňáková a Maruška Horváthová, které ve stejném termínu reprezentovaly ČR v Polsku - při jejich účasti by to pro Lenku bylo těžší. Ale vítězství je určitě pro Lenku super úspěch.

Veronika asi favoritem mladší kategorie úplně nebyla, přesto vyhrála. Takže taky perfektní úspěch, pro Veroniku první republikové vítězství. 

Ostatní - Kristýna, Matěj, Leo, Martin a Filip (ten jen ve 4hře) - jako náhradníci nastoupili, ale vysledkově jako náhradníci rozhodně nedopadli. Vyhráli dohromady spoustu i těžkých zápasů a jejich umístění tomu odpovídá. Nejlepší z našich nakonec Matěj, který postoupil ze skupiny do vyřazovací části. Matěj si tak spravil náladu, když po odvážné účasti na Okresním přeboru dospělých, kde hrál proti nehendikepovaným hráčům a podle toho to herně a výsledkově dopadalo, bylo pro něho mistrovství mnohem lehčí.  Prostě "těžko na cvičišti, lehko na bojišti" platí i v pinčesu. Ale i ostatní zahráli výborně a v soutěži o umístění pro nepostupující ze skupin obsadili dost dobrá místa - tam byl z našich nejlepší Leo. 

Všem velká gratulace.

Na závěr díky všem, kteří na turnaj přijeli a sportovně bojovali a taky všem, kteří celou akci připravili - a to díky patří nejen lidem z Integry, ale taky  študákům z hradeckých škol a všem dalším, kteří se zapojili - Mirek Cinibulk, Lukáš a Jakub Borůvkové a další, na které jsem teď zapomněl :-).

Za rok na MČR na viděnou.

Fotky budou, zatím je nemám.

(pz)