Vyhledávání


CzechTeam-ParaTT11

 

Městská liga škol - dnes s naší účastí na DTJ

06.11.2010 18:49

Po loňské testovací účasti na dvou jarních turnajích, když úspěšnými testery byli Dan, Filip, Kristýna a Matěj, jsme letos naskočili do Městské ligy škol hned od prvního kola, které se odehrálo dnes v herně DTJ na břehu Labe. Za Speciální školy v Hradci Králové = za svoji školu dnes nastoupili borci Béčka hradecké Integry Filip a Ivan.

Filip se o soutěži dozvěděl dnes ráno a protože se začínalo v 8 jako ve škole :-), tak na nějakou nervozitu prostě nebyl čas. Po loňském testu mezi mladšími žáky dnes Filip nastoupil už za starší, takže konkurence byla pro něho po loňském druhém místě o mnoho větší - nejmladší a mezi hráči bez hendikepu. Filip si s tím poradil fakt dobře a i když prohrál všech 5 zápasů (3 v základní skupině a 2 ve skupině o umístění), zahrál moc dobře. S výjimkou prvního zápasu, kdy byl soupeř výrazně lepší, byly ostatní zápasy regulérní mače. Takže Filip celkově 9. místo a i za to přinesl nějaký bodík pro školu. A protože bojovník, odehrál to od prvního setu prvního zápasu s krvavým kolenem :-).

Ivan ligu vloni netestoval, protože je u nás nováček, ale jinak to je už docela zkušený hráč. Ivan patří mezi mladší žáky a tak byl v loňské pozici Filipa a nakonec i stejně dopadl. V základní skupině Ivan vyhrál oba zápasy bez větších problémů, ale ty velké bitvy ho teprve čekaly ve skupině o 1.-3. místo. Po velkých bojích Ivan jednou vyhrál a v posledním zápase ve finále těsně prohrál 2:3. Takže stříbrná medaile, trochu smutek nad ztraceným pátým setem, ale Ivane skvěle!Příště třeba dopadne první flek. A když ne, vyjde to jindy.

O Městské lize se dočtěte více tady na pozvánce. 

K pozvánce jen dodám, že Městská liga škol je tradiční seriál 4 turnajů konaných v průběhu školního roku a že druhý turnaj by se měl odehrát ještě do konce roku 2010. Termín se od hlavního organizátora Martina Lučana dozvíme v dalších dnech. Pokud to půjde, budeme tam zase - Filip s Ivanem už se těší ... a třeba sestavu ještě rozšíříme.

(pz)